Lekker duurzaam: geef koekjes cadeau in een blik met een verhaal.
Voor wie het leuk vindt, heb ik een lijstje cadeautips om te vragen en te geven. En natuurlijk staat het bakken hier wel een beetje centraal ;). Voor je het weet schrijf je dingen op als een kastanje pof pan of een tajine die je nooit gaat gebruiken. Al die spullen in huis zijn wellicht handig, maar geven ook chaos en nemen fysiek ruimte in. En chaos in je huis = chaos in je hoofd. In elk geval, zo werkt dat bij mij.
Tegenwoordig vraag ik daarom vaak een bijdrage voor een cursus, iets om te gebruiken of anders iets dat op gaat. Mijn favoriet van vorig jaar: pottenbakken bij Jeanette in de dorpsstraat.
Deze lijst kun je als inspiratie gebruiken en zelf online bestellen. Het kan ook via mij. Als je iets besteld voor de feestdagen, graag voor 15 november je bestelling doorgeven via 06 248 955 47. Dan zorg ik dat het op tijd klaarstaat.
Op verzoek van jullie...deze linnen broodzak, gemaakt van natuurlijk linnen. Nog vriendelijker voor de wereld dan de papieren zakken voor het brood. Deze zak is sterk, wasbaar en afsluitbaar d.m.v. een trekkoord.
Wil je je brood langer vers houden en is een krokante korst niet belangrijk, dan is een plastic zak voor jou een betere oplossing. Brood bewaard in een linnen zak beschermd niet tegen uitdrogen.
Materiaal: 100% Linnen
Afmeting: 38 x 30 cm
Die desembroden zijn natuurlijk heerlijk, EN heel eerlijk, ook wel een klusje om te snijden. Een goed mes helpt daarbij. En ik heb een fijn broodmes gevonden, dat ook nog eens betaalbaar is.
Dit bedrijf is zorgvuldig en je ziet dat ze van hun producten houden. Ik heb afgesproken met de eigenaar dat ik dit mes aan jullie kan aanbieden voor € 29,95. En dan graveren ze er ook een tekst in als je dat wil. Wat dacht je van ‘snijd jezelf niet in de vingers’ of ‘snijdt geen hout’ of een naam. Een mes met het logo van deze buurtbakkerij kan ook. Dan staat er ‘Buurtbakkerij Graan met die banaan’.
Het snijgedeelde van het mes is 20 cm.
Bestellen kan tot 15 november door mij een bericht te sturen + wat je er in gegraveerd wil. Ik verdien hier zelf ook een beetje aan. Zo snijdt het mes aan twee kanten. 😉
Alles om zelf te kunnen starten met desembrood bakken
Het pakket bevat:
rijsmandje 400-600 gram
deegkleedje
lamé mesje
zak tarwebloem 1 kg
zak volkorenmeel 1 kg
plastic deegkrabber
Recept voor het maken van je eigen desembrood
Starten met desembrood bakken is vaak even een hobbel. Heb je eindelijk een moment om aan de slag te gaan, moet je eerst nog een desemstarter maken. Daar ben je vaak 1,5 week zoet mee voordat hij goed op sterkte is om mee te kunnen bakken en dan moet je er dus elke dag aan denken om hem te voeden. Ik maak het je graag makkelijk door mijn desemstarter Henk met je te delen. Zo wordt starten een stuk makkelijker. Dit is de starter waar ook alle desembroden in de bakkerij mee gebakken worden. Henk is ongeveer 2 jaar geleden opgestart en met liefde onderhouden.
Je ontvangt een verse tarwebloem desemstarter vol actieve, natuurlijke gisten en melkzuurbacteriën voor een perfect brooddeeg. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen.
Zo heb je een snelle start en hoef je geen weken te wachten. Begin meteen met bakken!
Natuurlijk zit er ook een handleiding bij hoe Henk verzorgd wil worden. De starter wordt geleverd in een weckpot die je ook verder kunt gebruiken om je desem in te maken.
Zo leuk en vooral ook heel lekker om zelf taaitaai te maken. En echt een beetje specialer dan gewone koekjes bakken. Met dit pakket heb je alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan. De roggebloem zit er al bij, net als de andere ingrediënten die je normaal niet zomaar in huis hebt.
In het pakket vind je precies de juiste hoeveelheden voor een heerlijke bakplaat vol taaikoekjes: roggebloem, drie vormpjes, gemalen anijszaad, baking soda, speculaaskruiden en een stap-voor-stap recept. Je hoeft alleen nog zelf honing toe te voegen.
De ingrediënten zijn voldoende voor 2 bakplaten taaitaaitjes.
Psst...ook leuk als schoencadeautje. Heb je meteen een leuke middagactiviteit samen.
Zie je jezelf al met je handen in het deeg en dan in de ochtend in een heerlijk geurend huis een vers broodje op tafel zetten? Jij kunt dit! En zonder dat je in het holst van de nacht uit bed hoeft! Daar leer ik je een methode voor. Ik kan je uitleggen hoe je desembrood bakt en samen met je bakken. Laagdrempelig, gewoon hier aan de keukentafel. Ik maak van jou graag een medebakker 😄.
Leuk om te vragen en om te geven. Incl. een rijsmand met kleedje, een potje met Henk (dat is mijn desemstarter), en een recept om thuis zelf verder aan de slag te gaan. De cursus duurt 3 uur en zal gegeven worden in een groep van maximaal 4 deelnemers. De cursus is geschikt voor de beginnende bakker.
Milieuvriendelijke lunchverpakking van biologisch katoen. Past makkelijker in je tas dan een broodtrommel. Het dient meteen ook als een placemat. Ideaal voor als je buiten op een bankje luncht. Kan zo in wasmachine. We gebruiken ze hier thuis al jaren. Zeker fijn als je bijvoorbeeld een belegd broodje mee wil. Dat kun je dan strak inwikkelen zodat je broodje intact blijft zonder dat je plakjes tomaat door je broodtrommel gaan zwerven ;).
En, bijkomende extra, het zijn leuk patronen.
Niet alle soorten meel en bloem zijn makkelijk te koop voor particulieren of alleen per 25kg zak. Zoek je een bepaald soort meel voor een recept, dan kun je het via mij in kleine zakjes aanschaffen.
1 kg zeeuwse bloem (voor speculaas) - € 3,00
500 gram roggebloem (voor bijvoorbeeld taai taai) - € 2,25
500 gram volkoren roggemeel (voor cake of brood) - € 2,25
1 kg tarwebloem van de molen - € 3,50
1 kg volkorenmeel van de molen - € 3,25
500 gram speltbloem - € 4,25
500 gram volkoren speltmeel - € 4,-